Van de Regen

Het regent. Al de hele ochtend. Op verkiezingsdag. Als dat geen spetterende invloed op de uitslag gaat krijgen, dan weten wij van Stemhok het niet meer. Tijd voor een rondje speculeren.
 
Volgens Maurice de Hond vallen dan alle prognoses in het water. Als het 's ochtends regent is dat geen probleem voor de Randstad. Daar heeft iedereen een baan en dus stemmen de meeste mensen pas als ze thuis komen van hun werk. De PvdA is groter dan de VVD in de randstad en het CDA is er piepklein. 

 
In het zuiden van het land is het CDA juist groot en doet de VVD goede zaken. In het zuiden gaan veel mensen 's morgens al stemmen. Logischerwijs betekent dat dat de mensen in het zuiden dus niet werken, anders zouden ze wel 's middags gaan stemmen. Maar dit terzijde.
 
De katholieken in Brabant zijn dit jaar massaal van de ark van Noach gesprongen. Zelfs zij zijn Balkenende-moe en willen zich de komende vier jaar bezondigen aan een ritje in de VVD-bulldozer.
 
In het noorden en oosten wonen bijna niemand. En al helemaal geen migranten, moslims, terroristen of andere zondebokken van buitenlandse origine. Toch zijn de mensen er ontevreden. Buitenstaanders nemen hun dorpen over. Daarom stemmen de mensen er graag PVV. Net als in Venlo, waar veel Duitsers komen voor een joint.
 
Wat betekent de combinatie regen + demagografische info van hierboven?
 
Er zijn drie opties:
 
1. 's morgens regen - daarna droog
In dit geval wint de PvdA de verkiezingen. De CDA en VVD aanhang in het zuiden stemt niet 's middags. Dan gaan ze op café. En de PvdA aanhang stemt op een strategisch moment: als het even droog is. Een jobstijding voor rechts: het kabinet Job I sluit in dit scenario na 40 dagen onderhandelen een uiterst progressief verbond met het CDA van Ab Klink en het D66 van Alexander Pechvogel en de ChristenUnie van André Grauwsnoet en de SGP van ... kom hoe heet die gast ook alweer .. en met Rita en Mens en Spirit en ... net zolang tot het er 76 zijn. Als Geert maar niet regeert.
 
2. De hele dag regen
Dan wordt de PVV de grootste partij. Ga maar na: 's morgens geen CDA en VVD stemmers. 's avonds geen PvdA-ers. En wie krijgt de schuld van al die regen? Precies Allah! Ergo: alle PVV-stemmers grijpen hun paraplu en laten zien dat échte patriotten wel tegen een beetje water kunnen. Het kabinet Geert I komt niet tot stand. Het land is de komende vier jaar onbestuurbaar. Een burgeroorlog breekt uit tussen de MacDonalds en de Kentucky Fried Chicken in Spangen.
 
3. De zondvloed blijkt vandaag plaats te vinden
God schuift alle socialisten, liberalen, moslims en PVV-ers van de aardbodem af en herstelt de schepping in al haar glorie. Balkendende is in Volendam en ontkomt met de partijtop via een vissersboot die van Europa tot september niet mocht uitvaren. Het CDA vormt op 10 juni met haar 19 overgebleven zetels - ruim voor 1 juli - een kabinet van nationale drie-eenheid. Dat kan want ze hebben de geest en de absolute meerderheid. Van elke diersoort blijven er twee over: twee Marokkanen, twee Turken, twee PvdA-ers (maar niet Wouter Bos), Mark Rutte en zijn moeder, twee militaire adjundantes in een strak mantelpak voor op kantoor bij het ministerie van Defensie, de enige twee lesbische SGP'ers en geen D66-ers omdat God geen idee had wie hij moest kiezen, maar wel wist dat het anders moest. Vult u het zelf maar aan met uw favoriete diersoort.
 
Wat het gaat worden vanavond, dat weet niemand, maar u kunt het tien minuten voor het bekend wordt lezen op Twitter.
 
 
 

Share this