Spot je splinter

Strategisch PvdA stemmen is niet meer nodig, die partij kan op moment van schrijven zelf de broek ophouden. 'Paars Plus' is inmiddels een heel gewone term geworden in dagelijks Nederlands en gesprekken over politiek of de stand van het land. Dat laat voor CDA-haters ruimte om te experimenteren met linkse en rechtse hobby's. De lijst van de kiesraad biedt een uitgebalanceerd democratisch keuzemenu. Stemhok schept orde in de chaos en help de zwevende kiezer alvast aan stemadvies.

We beginnen in de comfortzone, met partijen die al enigszins bekend zijn:
 
Trots

Voor wie principieel op vrouwen stemt is dit een unieke kans. Eindelijk eens een vrouw op 1, en dan niet van dat linkse gelul. Bovendien, wie is er niet voor hogere salarissen voor de politie? Die mannen in uniform kunnen ook wel wat extra's gebruiken, anders verdient een willekeurige schoonmaker straks meer.
Mensen die niks met Verdonk hebben kunnen ook op TOP stemmen: Tamara's Open Partij. Het altijd betrouwbare Wikipedia meldt dat deze partij in 2006 114 stemmen haalde. Tamara kan dus ook wel wat extra's gebruiken.

 
Lijst Nul
Over lijst Nul schreven we al eerder, maar misschien leuk voor Filemon en Sophie om een lijstverbinding met de Partij Rechten Kind en Partij voor het Kind aan te gaan. Met politiek kun je niet jong genoeg beginnen, net als met spuiten en slikken.

Wie echt lol wil hebben van zijn moment of choice in het stemlokaal kijkt verder dan de comfortzone. Stemhok voelde met de grote teen hoe wild het politieke water kan worden:
 

Partij moederCAO

Voorwaar geen partij voor mietjes: moeders houden "blijvende schade over ten gevolge van de bevruchting, zwangerschap en baring." Onze moeders wisten het in de jaren vijftig al, seks is geen pretje. Met de vader van het kind wil een beetje moeder dan ook niks meer te maken hebben, opvoeden is vrouwenwerk en daar mag best wat tegenover staan van de staat: 'Stop de ontgroening!'
PS.1  2.500 euro netto per maand, dan ben je als moeder toch wel gek als je jezelf nog prostitueert in een consulting- of woordvoerderbaantje.
PS 2. Lijstduwerstip van Stemhok: Beatrijs Smulders. Die vindt weliswaar dat met een beetje thuisbevalling de pijn goed te doen is, maar is groot voorstander van zorgende moeders met vaders op gepaste afstand. Heeft bovendien een grote mediabekendheid en - bonus! - krijgt veel makkelijk beïnvloedbare zwangere vrouwen over de vloer.
 
LRVP-het Zeteltje
Er staan veel liberale partijen op de kieslijst. Van Stemhok mogen ze best net als D66 met de VVD fuseren. Dan wordt het daar aan de linkerzijde ook weer eens feest. Maar de wereld wordt toch wel het mooist van politiek gedachtengoed dat zich laaft aan Liefde, Respect en Vrijheid: "De LRVP-hetZeteltje is een cultureel maatschappelijk initiatief, dat zijn oorsprong, inspiratie en achtergrond heeft in de grote digitale muziekstroming uit de jaren '90. Deze stroming was in de basis een stroming van Liefde en Respect, van Samen en de Wereld beter maken." Kortom: XTC in het basispakket, elke dag een zonnige dag.

Stemhok wenst u veel plezier met het maken van uw democratische keuze.
 

[foto splinter: Sanba38. Copyleft: This work of art is free; you can redistribute it and/or modify it according to terms of the Free Art License.]
 

Share this