Linkse kerk hoaxt erop los met kandidatenlijst PVV

“Yes! We hebben er weer een!”, moeten ze op de redactie van het Algemeen Dagblad hebben gedacht toen deze foto opdook van Joram van Klaveren. Van Klaveren staat op plek 17 van de PVV-lijst. Hij is gefotografeerd met een pistool. IN DE KLAS!  
 
En dat terwijl het eerder ook al smullen was, met het vuurwapengevaarlijke kandidaat-Kamerlid Gidi Markuszower (nummer 5 op de lijst).

Vrij Nederland meldde ronkend dat de ondernemer opgepakt was met een pistool op zak. Daags erna bleek van dit spectaculaire verhaal nog maar weinig over. Hij bleek in dienst als beveiliger en in het bezit van een wapenvergunning.
 
Niet getreurd! Van Klaveren werd de nieuwe Philomena Bijlhout. De foto blijkt gemaakt in een klaslokaal. Een ‘saillant detail’, omdat de ex-onderwijzer juist voor een harde aanpak van geweld op scholen zegt te zijn, aldus het AD. Van Klaveren verklaart dat de foto ‘buiten zijn medeweten’ op Hyves is geplaatst.
 
De ‘zoveelste rel rond een kandidaat-Kamerlid van de PVV!’ huilt Joop.nl. En het regent vervolgens verontwaardigde reacties op de site. Extra prettig is dat Geert Wilders had bezworen zeer nauwkeurig te hebben geselecteerd. ‘De PVV staat tegenwoordig voor Partij van de Vuurwapens!’ kraait Francisco van Jole dan ook tevreden.
 
Stemhok vindt het een puik staaltje effectief demoniseren en journalistiek van een niveau waar FOX News er nog een puntje aan kan zuigen. De foto van Joram van Klaveren is gemaakt tijdens een toneelstuk over een overval. Inderdaad: IN DE KLAS! Meester Joram heeft zijn petje er schuin bij opgezet om er als een echte boef uit te zien. De dikke laag framboosroze lipstick en perzikkleurige rouge maken de verkleedpartij helemaal af. En dat pistool? Dat is overduidelijk nep.
 

Share this