Jacques Monasch mag ons altijd bellen

Op nummer 29 van de PvdA lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen staat een oude bekende van Stemhok: Jacques Monasch, in het fatale Fortuynjaar 2002 campagneleider van de partij. Terwijl de ruïnes van de PvdA om Monasch instortten, belde hij woedend naar Stemhok. Onze website was namelijk Theo van Gogh al ver vooruit in het verzinnen van waanzinnige complottheorieën, en wees de schuldige voor de moord op professor Pim aan: niet Mat Herben, maar Ad Melkert had het gedaan, geholpen door het kwade genie Monasch. 

Monasch gelastte Stemhok ONMIDDELLIJK het stuk te verwijderen: ‘Ik heb dat helemaal niet ge-sms’t!’ Het stuk lieten we staan, met als gevolg dat veel ‘nieuw’rechtse websites het stuk overnamen in de veronderstelling dat het echt was, en Melkert als een soort Ayaan avant la lettre moest emigreren naar de Verenigde Staten.

Hierna herontdekte links-liberaal Monasch zichzelf als arbeideristische Euroscepticus, en deed een gooi naar het lijsttrekkersschap van de PvdA voor de Europese verkiezingen van 2009. Dan zou hij niet alleen een Brussels podium hebben voor zijn enge linkse ideeën, zoals samenwerking met de SP, maar ook direct toegang tot de macht: de fractieleider in het Europees Parlement mag aanschuiven bij het bewindsliedenoverleg. De partijtop organiseerde met succes achter de schermen een campagne tegen Monasch, want ze hadden er helemaal geen zin in om constant door hem gebeld te worden. En na onze eigen telefonische ervaring met hem kunnen we dat ergens wel begrijpen.

Maar Monasch is een aardige kerel, die handelt in leuke Sovjet-schilderijen, waar je niet lang kwaad op kan blijven. Met zijn verkiesbare plaats op de Tweede Kamerlijst is het gelukkig toch nog met hem goed gekomen. We zijn blij voor hem, hij mag ons altijd bellen. Zolang Tjeerd van Dekken (nr 27) dat maar niet doet.
 
Hieronder hebben we het stuk over Ad Melkert integraal afgedrukt. 
Het duivelse complot van Ad Melkert (mei 2002)

Door Luc Holleman en Michiel Hulshof 

Van de leden van Lijst Wijlen Pim Fortuyn tot advocaat Gerard Spong, en van de man in de straat tot strafpleiter Oscar Hammerstein. Ze weten het allemaal: AD MELKERT is de HOOFDSCHULDIGE aan de moord op Pim Fortuyn. Melkerts eigen bijdrage aan de demonisering van ONZE VOLKSHELD was een bescheiden ‘Nederland wordt wakker’. Maar er is meer. STEMHOK.NL ONTHULT hoe Ad Melkert op de achtergrond leiding gaf aan de hetze tegen Professor Pim. Wie lieten zich allemaal gebruiken door de gehaaide PvdA-lijsttrekker? 

6. De Volkskrant 

De PvdA, de VARA en de Volkskrant. Allemaal handen op dezelfde rode buik. De Volkskrant publiceerde op 9 februari het gewraakte artikel-1 interview met Pim Fortuyn. Officieel geschreven door Hans Wansink en Frank Poorthuis, maar deze bekende journalisten fungeerden slechts als GHOSTWRITERS van, jawel, Ad Melkert. In ruil voor een gezellig avondje CHILEENS ETEN in Huize Melkert. 

5. Extreem-Links 

Naar aanleiding van het Volkskrant-interview vergeleek D66-voorman Thom de Graaf Fortuyns denkbeelden met die van HITLER, door een stukje voor te lezen uit het Dagboek van Anne Frank. De mensen die deze boodschap nog niet begrepen hadden, werden door Paul Rosenmöller bediend met een emotioneel ‘dit is niet rechts, dit is extreem-rechts.’ De Graaf en Rosenmöller hadden deze one-liners niet zelf bedacht. Ad Melkert en PvdA-meesterstrateeg JACQUES MONASCH gaven deze citaten per SMS door, vergezeld van de volgende boodschap: ‘ZEG DIT, OF NOG 4 JR OPPOSITIE’. 

4. Dagblad Trouw 

Zelfs Trouw, misschien wel de BESTE KRANT VAN NEDERLAND, omschreef Fortuyn in het hoofdredactioneel commentaar als een man met de intelligentie van Hitler en de charme van Heinrich Himmler, het hoofd van de SS. Ad Melkert moest zich bij de altijd integere Trouw-redactie bedienen van een heel SLINKSE TRUC. Vermomd als adjunct-hoofdredactrice Harriët Salm wist hij deze grove beschuldigingen op de voorpagina van Trouw te plaatsen 

3. De VVD 

VVD-partijvoorzitter Bas Eenhoorn vergeleek Fortuyn met Mussolini. Minister Gerrit Zalm noemde hem ‘een gevaarlijk man’, waar je niet achteraan moest lopen. Dijkstal maakte het af met ‘hij is een combinatie van Janmaat en Dewinter’. De VVD’ers deden deze uitspraken niet vrijwillig, maar ze moesten wel. Ad Melkert had gedreigd COMPROMITTERENDE FOTO’S van een HOGE VVD-VROUW in de regering te verspreiden. 

2. De BBC 

Zelfs het gerenommeerde Britse televisiestation BBC liet zich misbruiken voor linkse anti-Fortuyn PROPAGANDA. Star reporter Kirsty Lang ging bij een nietsvermoedende Pim Fortuyn op huisbezoek en vergeleek hem daarna met Jean Marie Le Pen. Voor dit snode plan moest Melkert gebruik maken van de diensten van zijn rode KAMERAAD TONY BLAIR, die de onafhankelijkheid van de Britse pers graag opofferde om Nederland te ontdoen van ‘dat rechtse gezwel’. 

1. Pim Fortuyn zelf 

De Rotterdamse volksheld Pim Fortuyn zelf liet geen mogelijkheid onbenut om de suggestie te wekken dat hij het extreem-rechtse gedachtegoed omarmde. Zo zei hij: ‘Meneer, als ik het juridisch rond zou krijgen, dan zou ik gewoon zeggen: d’r komt geen islamiet meer binnen.’ En: ‘De islam is achterlijk, ik zeg het maar: het is gewoon een achterlijke cultuur.’ Ook buiten Nederland deed hij zijn best zich van zijn meest rechtse kant te laten zien. Tegen een verslaggever van de Vlaamse krant De Morgen zei hij over vreemdelingen: ‘Al onze problemen in de gezondheidszorg, veiligheid en onderwijs, zijn gerelateerd aan die problematiek.’ En: ‘Ik formuleer het zo: we moeten wel zorgen dat de gasten het huis niet over gaan nemen.’ Zo leek het nét alsof Professor Pim een VREEMDELINGENHATER was. Maar zo had hij het allemaal niet bedoeld. Hij deed de gewraakte uitspraken louter op advies van een ANONIEME BELLER. U raadt het al. 

 

Share this