Grootste blunder van Balkenende. Grootste blunderaar Cohen

Jan Peter Balkenende is de grootste blunderaar van deze verkiezingen, Job Cohen heeft de meeste blunders gemaakt. Dat blijkt uit een onafhankelijk kiezersonderzoek uitgevoerd door Stemhok. Vijftien procent van de deelnemers vonden de uitspraak ‘u kijkt zo lief’ de grootste zeperd van de campagne 2010. Balkenende deelde zijn eerste plaats met partijgenoot Jack de Vries. Kiezers op Stemhok beloonden hem voor zijn liefdesperikelen met precies evenveel stemmen als zijn meester. Job Cohen’s matige cijferkennis vonden slechts 11% van de ondervraagden de grootste blunder. Gecombineerd wist Cohen wel van Balkenende te winnen: met al zijn blunders in totaal scoorde hij 20%.

Cohen volgt daarmee een jarenlange PvdA-traditie van politieke uitglijers in campagnetijd. Gebundeld was deze verkiezingen de PvdA weer de grootste stuntelaar. De twee CDA-blunders wisten samen niet meer dan 30% te halen. Maar liefst 44% van de ondervraagden vindt de 5 genomineerde PvdA-blunders het meest tenenkrommend. Eén van die blunders haalde ook 15% van de stemmen, het voor de tweede maal aanpassen van het verkiezingsprogramma. In absolute aantallen blijft het CDA in inidviduele categorieën de winnaar.

De PVV haalde een teleurstellende 11% en maakte de beloofde LPF-toestanden daarmee maar matigjes waar. GroenLinks, VVD en D66 kregen geen enkele nominatie. 
 
 

Share this